2018 yılında Türkiye pazarına giren Amazon 2020 de tam olarak sistemini oturtmuş ve başarılı bir şekilde hizmet sunmaya başlamıştır. İlk etapta tanınmayan ve çok fazla kullanıcısı olmayan Amazon’un şimdilerde Türkiye pazarında, e-pazaryeri hizmeti sunan belli başlı isimlerden çok daha fazla kullanıcısı bulunmaktadır.
Amazon’un mağaza açma süreçleri kullanıcısına kolaylık sağlamak için Türkiye’deki yasal süreçlere göre organize edilmiştir. Sistem tam anlamı ile oturduktan sonra çok kısa bir sürede Amazon Türkiye söylemine alışılmaya başlanmış, bu söylem ile birlikte Türkiye’deki e-ticaret girişimcileri satış yapmak ve dünyaya açılmak için kendilerine yeni bir alan bulmuştur.
İlk yapmanız gereken sellercentral.amazon adresinden bir satıcı hesabı açma talebinde bulunarak bilgilerinizi adım adım ve doğru bir şekilde doldurmak olacak. Bu aşamada sizden istenen bilgi ve belgeler doğru bir şekilde sisteme gönderildikten sonra ürünlerinizi panele yükleyerek satışlarınıza başlayabilirsiniz.
Bilgilerinizi doldururken sizden istenen ve sahip olmanız gereken satıcı belgeleri;
1. Firma Belgeleri; İşletme Türü (Anonim, Limited vb.),Şirket Sicil Numarası, MERSIS No, Şirket Vergi Numarası ve Şirket adresi bilgilerinin yer aldığı belgeler
2. Telefon Numarası; Aktif olarak kullanımda olan, hem iletişim sağlayabilmeniz hem de gerekli onay smslerinin gönderimi için girilmesi gereken telefon numarası
3. Kredi Kartı Bilgileri; Banka hesap bilgilerindeki adresler ve amazon hesabı adresleri bu belgeler karşılaştırılarak onaylanır. Hesabınızda yeterli bakiye yok ise bu karttan tahsil edilir.
4. Kimlik Bilgileri; Bazı durumlarda kimlik belgesinin noter onaylı çeviri istenebilir.
5. Banka Hesap Bilgileri; Satışlarınızdan elde ettiğiniz gelirin yönlendirilmesi için istenir.
Belge işlemlerini tamamladıktan ve gönderimini yaptıktan sonra amazonda satış işlemleri için gerekli çalışmalara başlayabilirsiniz. Ayrıca satış yaptığınız kategoriye göre amazona belli bir komisyon tutarı ödemeniz gerekmektedir.
Sipariş kargolanıp kullanıcısına teslim edildikten sonra alıcının ürünü onaylaması ile birlikte sipariş tutarınız ticari hesabınıza yansıtılacaktır.
E-pazaryerleri sayesinde yurt içi satışlarınızda daha fazla potansiyel müşteriye ulaşırken Amazon’da online mağaza açmanız durumda dünya üzerinde ürününüze ihtiyacı olan ya da satın alma potansiyeli bulunan milyonlarca kullanıcıya ulaşabilir, Amazonun sunmuş olduğu alt yapı ve hizmet kalitesi sayesinde global müşteri kitleniz ile etkileşim içerisinde olabilirsiniz.
Amazon’da mağaza açmak, ürünlerinizi en doğru şekilde sanal mağazanıza yükleme işlemini gerçekleştirmek ve sanal mağazanızdaki iş süreçlerinizi takip ederek, global ölçekte profesyonel bir şekilde yer almak için 0850 885 2634 nolu telefonu tuşlayarak bizlere ulaşabilir, sanal mağazanızın doğru kurulum ve yönetimi için dinamik ekibimizden yardım alabilirsiniz.